Haptotherapie

U bevindt zich hier: Home / Haptotherapie

Haptotherapie

Haptotherapie (de therapetische toepassing van de haptonomie) is er op gericht om jou weer in contact te brengen met je gevoel. Je lichaam is daarvoor de basis want dat geeft allerlei signalen af. Als je die signalen gaat verstaan, herken je gemakkelijker je grenzen en ontdek je wat wel en niet goed voor je is. Zo kun je beter voor jezelf zorgen en de dingen doen die je echt wilt, ongeacht wat mensen van je verwachten of wat anderen doen.

Door ervaringsoefeningen, zul je ervaren wat jij gewend bent te doen, hoe dat voor je voelt (geeft het je energie of word je er moe van?), maar ook hoe het anders kan. Zo word je bewuster van wat jou goed doet en wat niet. Het doel is dat je beter keuzes leert maken: dat wil ik wel en dat niet meer. Ook de aanraking op de bank is een middel om jezelf te ervaren. Wat voel je als je wordt aangeraakt? Hoe is het als er iemand bij je komt? Wat maakt dat in je los en wat vertelt dat over hoe jij in het leven staat? Kun je de ander bij je toelaten en kun je ontvangen wat de ander je te geven heeft, of sluit je je af omdat je je niet op je gemak voelt? Het één is niet beter dan het ander, maar het geeft wel informatie over hoe jij de dingen beleeft en wat je misschien nodig hebt om het anders te ervaren.

Door de signalen van je lichaam (weer) te gaan ontdekken en er naar te gaan luisteren, kun je de verbinding met jezelf, met je hoofd en je lichaam, weer vinden en van daaruit ook de beweging met de ander aangaan, zonder jezelf te verliezen. Zo kun je groeien in de richting van steeds meer jezelf worden en durven zijn, je eigen keuzes durven maken, je eigen weg bewandelen, en open in de wereld staan. Dat zorgt voor rust en stevigheid. Het helpt je te leven met minder spanning zodat je lichaam niet hoeft te schreeuwen om gehoord te worden.

Zie mijn website www.karinvandreumel.com  voor meer informatie of bekijk de website www.hapto.nl

Overig aanbod

Cranio Sacraal Therapie met specialisatie Dementie

Door middel van lichte manuele technieken wordt het bindweefsel, dat wat het lichaam in alle lagen verbindt, diep ontspannen.

Holistische psychologie

Voor als je de wens hebt om innerlijke rust en kracht te hervinden, te leren vertrouwen op je intuïtie en lichter in het leven te staan.

Cyclus en Vruchtbaarheidsmassage

Massage en coaching voor wanneer de menstruatiecyclus uit balans is en klachten veroorzaakt of zwanger worden en/of blijven niet vanzelfsprekend is.

Voetreflexmassage

De reflexpunten onder de voet worden gemasseerd wat helpt om eventuele blokkades in energiebanen in het lichaam te verwijderen.

Permanente make-up

Het plaatsen van natuurlijke wenkbrauwen, het invullen van ontbrekende haargroei of het optisch corrigeren van verslapte huid boven de ogen.

Osteopathie

Met osteopathie kan het bewegingsverlies in de schedel, de organen en het houdings- en bewegingsapparaat worden behandeld.

Oosterse wellness en ontspannings massage

Bij deze massages kunt u even heerlijk alles loslaten, om te komen tot optimale ontspanning. Er worden zowel zachte als stevige strijkingen toegepast.

Neurofeedback trainingen

Tijdens de Neurofeedback trainingen wordt de hersenactiviteit gemeten en daar waar onrust of instabiliteiten ontstaan, wordt feedback gegeven.

Medisch Pedicure

De medisch pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet, de behandeling van huid- en nagelaandoeningen en voert specialistische behandelingen uit.

Massagetherapie

Door massagetherapie wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken, zodat het lichaam weer in balans komt.

Massage op maat

Een massage op maat is bespreekbaar. U komt bijvoorbeeld terug van een kuit blessure of u heeft last van de onderrug.

Kindercoaching

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en ouders/verzorgers met een hulpvraag.

Huidverbetering

Huidverbetering is iets anders dan huidverzorging. Huidverbetering richt zich op de huid die al zichtbaar "problemen" heeft.

Haptotherapie

Haptotherapie is er op gericht om jou weer in contact te brengen met je gevoel. Je lichaam is daarvoor de basis want dat geeft allerlei signalen af.

Energetische Essentie Therapie

Een krachtige bundeling van verschillende werkvormen en onderscheidt zich in puurheid en het werken vanuit de essentie.