Neurofeedback trainingen

U bevindt zich hier: Home / Neurofeedback trainingen

Neurofeedback trainingen

Met behulp van deze trainingen worden er nieuwe verbindingen aangemaakt in je brein. Wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk wijzen uit dat Neurofeedback een uitstekend middel is tegen heel veel klachten, waar mensen in deze tijd mee kampen. Daarnaast wordt de aanmaak van neurotransmitters geactiveerd en gebalanceerd, zoals o.a.:

  • Dopamine (o.a. verantwoordelijk voor ons welzijn, genot, blijdschap)
  • Acetylcholine (activeert o.a. de skeletspieren)
  • Gaba (helpt o.a. het functioneren van ons brein in balans te houden)
  • Serotonine (o.a. verantwoordelijk voor onze stemming, slaap, emotie seksualiteit, eetlust)
  • Endorfine (o.a. verantwoordelijk voor pijnstilling, welbevinden, geluk)
  • Adrenaline (o.a. verantwoordelijk voor overleving, vecht en vluchtreactie)

Tijdens de Neurofeedback Trainingen wordt de hersenactiviteit gemeten en daar waar onrust of instabiliteiten ontstaan, wordt feedback gegeven. Door middel van deze feedback keren onze hersenen terug naar het moment vlak voor de feedback en gaan razendsnel reorganiseren. Vervolgens slaan zij een ander effectiever pad in, waardoor klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je hoeft verder niets te doen, je zit diep ontspannen in een stoel te luisteren naar mooie muziek.

Meer specifiek geeft Neurofeedback goede en bijzondere resultaten bij mensen met aandoeningen zoals: ADHD/ADD/PDD-NOS/PTSS, Asperger, Dyslexie, stress, burnout, slapeloosheid, chronische pijn, depressie, (faal)angst, verslavingen, dwangstoornissen, hoge bloeddruk, chronisch vermoeidheidssyndroom (ME), fybromyalgie, overgangsklachten en problemen met geheugen, concentratie, eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Overig aanbod

Cranio Sacraal Therapie met specialisatie Dementie

Door middel van lichte manuele technieken wordt het bindweefsel, dat wat het lichaam in alle lagen verbindt, diep ontspannen.

Holistische psychologie

Voor als je de wens hebt om innerlijke rust en kracht te hervinden, te leren vertrouwen op je intuïtie en lichter in het leven te staan.

Cyclus en Vruchtbaarheidsmassage

Massage en coaching voor wanneer de menstruatiecyclus uit balans is en klachten veroorzaakt of zwanger worden en/of blijven niet vanzelfsprekend is.

Voetreflexmassage

De reflexpunten onder de voet worden gemasseerd wat helpt om eventuele blokkades in energiebanen in het lichaam te verwijderen.

Permanente make-up

Het plaatsen van natuurlijke wenkbrauwen, het invullen van ontbrekende haargroei of het optisch corrigeren van verslapte huid boven de ogen.

Osteopathie

Met osteopathie kan het bewegingsverlies in de schedel, de organen en het houdings- en bewegingsapparaat worden behandeld.

Oosterse wellness en ontspannings massage

Bij deze massages kunt u even heerlijk alles loslaten, om te komen tot optimale ontspanning. Er worden zowel zachte als stevige strijkingen toegepast.

Neurofeedback trainingen

Tijdens de Neurofeedback trainingen wordt de hersenactiviteit gemeten en daar waar onrust of instabiliteiten ontstaan, wordt feedback gegeven.

Medisch Pedicure

De medisch pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet, de behandeling van huid- en nagelaandoeningen en voert specialistische behandelingen uit.

Massagetherapie

Door massagetherapie wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken, zodat het lichaam weer in balans komt.

Massage op maat

Een massage op maat is bespreekbaar. U komt bijvoorbeeld terug van een kuit blessure of u heeft last van de onderrug.

Kindercoaching

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en ouders/verzorgers met een hulpvraag.

Huidverbetering

Huidverbetering is iets anders dan huidverzorging. Huidverbetering richt zich op de huid die al zichtbaar "problemen" heeft.

Haptotherapie

Haptotherapie is er op gericht om jou weer in contact te brengen met je gevoel. Je lichaam is daarvoor de basis want dat geeft allerlei signalen af.

Energetische Essentie Therapie

Een krachtige bundeling van verschillende werkvormen en onderscheidt zich in puurheid en het werken vanuit de essentie.