Osteopathie

U bevindt zich hier: Home / Osteopathie

Osteopathie

De uitgangspunten van de osteopathie zijn:

 • Biologisch is de mens een geheel en alle afzonderlijke delen (systemen) beïnvloeden elkaar
 • Alles in het menselijk lichaam is beweeglijk, kan bewegen en moet bewegen
 • De mens draagt in zich een zelfgenezend vermogen, osteopathie activeert dit

Osteopathie is een behandelmethode waarbij bewegingsverlies in de schedel, de organen en het houdings- en bewegingsapparaat kan worden behandeld. Er wordt dus gekeken naar de bewegelijkheid van uw lichaam, op alle fronten. Want niet alleen uw botten bewegen ten opzichte van elkaar, maar ook uw bloed stroomt. Zelfs uw spieren, zenuwen, weefsels en organen staan niet stil. Gebeurt er iets in een van deze delen, dan kan dat gevolgen hebben voor andere plekken van uw lichaam. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een ongeval, een ziekte, operatie, stress of slechte voedingsgewoonten.
Zo kunnen schouderklachten samenhangen met de bewegelijkheid van de lever. Baby’s kunnen darmkrampjes hebben en veel huilen doordat tijdens de geboorte de schedel beklemd is geweest. Daarom kijkt de osteopaat naar het verband van alles in uw lichaam en zijn de behandelingen gericht op het herstellen van uw oorspronkelijke bewegingen en het lichaam te stimuleren tot zelfgenezing. Met als doel u een gezond mogelijk leven terug te geven. Hierdoor kan het zijn dat twee patiënten met dezelfde klacht allebei een andere behandeling krijgen.

De klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt zijn nogal divers. Onderstaande lijst geeft een beeld van de verscheidenheid aan klachten die aanleiding kunnen zijn om een osteopaat te raadplegen. Als daar aanleiding voor is zal u doorverwezen worden voor nader medisch onderzoek. Voor acute (infectie-) ziekten en het behandelen van tumoren is osteopathie niet bedoeld.

Een verkorte lijst met mogelijke behandelbare klachten voor volwassenen en kinderen:

 • Maag- en darmklachten zoals:
  • zuurbranden, maagpijn
  • obstipatie en diarree
  • spijsverteringsproblemen
  • prikkelbare darm / spastischedarm (IBS)
 • Algemene buikklachten zonder duidelijke medische oorzaak
 • Hoofdpijnen
 • Chronische) vermoeidheid
 • Verschillende vormen van (chronische) nek- en rugklachten
 • Chronische/acute klachten aan schouder, heup en ledematen
 • Bekkeninstabiliteit (ook bij zwangeren)
 • Whiplash klachten en andere posttraumatische klachten en stoornissen
 • Voorkeurshouding/huilbaby
 • Chronische keel-, neus- en oorpijnen
  • oorontstekingen
  • last van de amandelen

Overig aanbod

Cranio Sacraal Therapie met specialisatie Dementie

Door middel van lichte manuele technieken wordt het bindweefsel, dat wat het lichaam in alle lagen verbindt, diep ontspannen.

Holistische psychologie

Voor als je de wens hebt om innerlijke rust en kracht te hervinden, te leren vertrouwen op je intuïtie en lichter in het leven te staan.

Cyclus en Vruchtbaarheidsmassage

Massage en coaching voor wanneer de menstruatiecyclus uit balans is en klachten veroorzaakt of zwanger worden en/of blijven niet vanzelfsprekend is.

Voetreflexmassage

De reflexpunten onder de voet worden gemasseerd wat helpt om eventuele blokkades in energiebanen in het lichaam te verwijderen.

Permanente make-up

Het plaatsen van natuurlijke wenkbrauwen, het invullen van ontbrekende haargroei of het optisch corrigeren van verslapte huid boven de ogen.

Osteopathie

Met osteopathie kan het bewegingsverlies in de schedel, de organen en het houdings- en bewegingsapparaat worden behandeld.

Oosterse wellness en ontspannings massage

Bij deze massages kunt u even heerlijk alles loslaten, om te komen tot optimale ontspanning. Er worden zowel zachte als stevige strijkingen toegepast.

Neurofeedback trainingen

Tijdens de Neurofeedback trainingen wordt de hersenactiviteit gemeten en daar waar onrust of instabiliteiten ontstaan, wordt feedback gegeven.

Medisch Pedicure

De medisch pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de voet, de behandeling van huid- en nagelaandoeningen en voert specialistische behandelingen uit.

Massagetherapie

Door massagetherapie wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam aangesproken, zodat het lichaam weer in balans komt.

Massage op maat

Een massage op maat is bespreekbaar. U komt bijvoorbeeld terug van een kuit blessure of u heeft last van de onderrug.

Kindercoaching

Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en ouders/verzorgers met een hulpvraag.

Huidverbetering

Huidverbetering is iets anders dan huidverzorging. Huidverbetering richt zich op de huid die al zichtbaar "problemen" heeft.

Haptotherapie

Haptotherapie is er op gericht om jou weer in contact te brengen met je gevoel. Je lichaam is daarvoor de basis want dat geeft allerlei signalen af.

Energetische Essentie Therapie

Een krachtige bundeling van verschillende werkvormen en onderscheidt zich in puurheid en het werken vanuit de essentie.